Jan Klop

EXPOSANT Jan Klop is geboren in Amsterdam in 1939 en sinds 1961 woonachtig in Oss.

Zijn eerste schilderij dateert uit 1992 maar in 1997 bij het ingaan van de VUT, komt hij pas goed op gang!
Zijn opleiding in de vijftiger jaren als graficus, gespecialiseerd in Lithografie(toen nog op steen),heeft hij genoten aan de A.G.S. in Amsterdam.

Later gevolgd door een loopbaan in de Grafische Industrie als Fotolithograaf en vervolgens in de verkoop van kleurenlitho’s, met als specialismen o.a., het reproduceren van kunstwerken voor kunstenaars, kunsthandels, galeries en musea.Dit alles is de voedingsbodem van zijn voorliefde voor de schilderskunst.

Dankzij deze vooropleiding en loopbaan, ontwikkelde hij een grote tekenvaardigheid welke in combinatie met zijn kleurinzicht, als een tweede natuur bij hem past. Het was voor hem dan ook een logische stap, om zich in deze kunst verder te bekwamen bij het ingaan van de VUT op 57 jarige leeftijd!Met ondersteuning van diverse docenten,leert hij zich al snel te bekwamen in de diverse technieken.

Nu, 20 jaar en diverse tentoonstellingen verder, vindt hij zijn uitdaging in steeds andere stijlen en technieken, zoals u in dit overzicht van 25 creaties in diverse technieken kunt zien!! Veelal olieverf of acryl op doek maar ook aquarel en potlood op papier.

 

Dit alles onder het motto:

  ”DE WERKELIJKHEID TE VANGEN IN KLEUR”!!

 Mocht u belangstelling hebben voor een van de werken of een opdracht voor een bepaald object naar eigen keuze,dan kunt u contact opnemen met:

 Jan Klop. Tel.06-33732343 of via jan.klop@hetnet.nl