Thea van Breugel

Mijn naam is Thea van Breugel, gedurende 9 jaar heb ik een opleiding gevolgd op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk ( BelgiĆ«) waarvan een jaar de tekenopleiding. Daarna heb ik de vijfjarige opleiding kunstschilder met goed gevolg afgerond. Omdat ik me verder wilde specialiseren heb ik nog drie jaar de opleiding Specialisatie  schilderen gevolgd.

Werkend naar mijn examen toe heb ik het thema glas gekozen waar ik een reeks van heb gemaakt.  In mijn composities wilde ik vooral gebruik maken van het licht donker effect (Claire-obscure). De composities fotografeerde ik vanuit verschillende perspectieven waardoor je soms een vervreemdend effect krijgt. De composities werden sterk uitvergroot waardoor de glazen objecten soms niet meer herkenbaar waren. 

Ik werkt graag met contrast, overlapping, ritme en kleur in mijn werk, ook werk ik graag lineair ( helder scherp uitgeknipt)

Ik schilder niet alleen stillevens van glas, maar ook natuur en portret vind je in mijn werk terug. Ik werk met olie of acrylverf  en vooral de laatst jaren werkt ik graag op groot formaat. Daarnaast vindt ik  het van belang om mijn eigen verhaal te vertellen in mijn werk, het leven bestaat uit vele toonsoorten maar voor mij is contrast( licht /donker) en kleur heel belangrijk.

Met vriendelijke groet Thea van Breugel