Wil van Rijn

Wil van Rijn, geboren in Gendt op 6 december 1941

Op 58 jarige leeftijd ben ik met de VUT gegaan en heb ik mijn passie voor tekenen en schilderen opgepakt. Vanaf 2001 heb ik ongeveer 5 jaar les gehad van de bekende beeldend kunstenaar Han Klinkhamer. In 2006 heb ik mij als cursist ingeschreven bij de gemeentelijke academie voor schone kunsten in Arendonk. Ik heb daar de 5 jarige deeltijd opleiding “hoger secundair schilderen” gevolgd en met succes in 2011 afgerond. Na afronding van mijn opleiding ben ik in Ravenstein gestart met de oprichting van een kunstenaarscollectief. Het collectief heeft op dit moment 24 leden. Enkele jaren achtereen heb ik in Ravenstein een jaarlijkse kunstmarkt georganiseerd. In het begin heb ik voornamelijk landschappen geschilderd. De laatste tijd is daar het schilderen van stillevens en abstract werk bijgekomen. Ik werk voornamelijk met olieverf en als het even kan bij voorkeur werk ik met alla prima techniek. Het gebruik van kleuren speelt voor mij een belangrijke rol in het geheel. Het schilderen blijft voor mij nog steeds een uitdaging en een zoeken van wat wel en niet mogelijk is.

Galerie